Stubbekøbing og Nord-Øst-Falster

Stubbekøbing kirke                                                                                                      foto: Bjørn Nielsen

Velkommen til Danmarks grønne hjørne. Velkommen til Nord-Øst-Falster og velkommen til oplevelser i den gamle købstad Stubbekøbing og til uspoleret skov og strand. Oplevelserne i Stubbekøbing er mange, den gamle købstad har stadig sit oprindelige præg, og det er muligt at opleve det særlige samspil, der er med havnen. Her anløber der stadig fiskerkuttere, og her er der et livligt miljø omkring lystbådehavnen, der hver sommer anløbes af omkring 4000 gæstesejlere.

Den gamle færge »IDA« er den del af den naturskønne Margueritrute. Færgen sejler hver time mellem Stubbekøbing og Bogø i sommerperioden og i efterårsferien.

Oplev trygt den gamle bys torv og kirken og besøg Stubbekøbing Museum på Vestergade og Motorcykel- og Radiomuseet på Nykøbingvej.

Oplandet er en ren perle, tag ud til Marie Grubbes gamle færgested, nyd udsigten over Grønsund ved Næsgård og tag en tur gennem skoven og langs østkysten af Falster. Her spejler bøgen sig virkelig i bølgen blå. Skoven brydes af denlille havn ved Hesnæs. Læg mærke til byens særegne stråbeklædte »Hesnæshuse«.

Lige syd for byen ligger en af de fineste badestrande på Falster. Kør en tur gennem oplandet og oplev de små velholdtelandsbyer med deres kirker. Gå en tur mellem gravhøje i Halskovvænge. Nyd det stilrene Corselitze slot.

Der er rige muligheder for lystfiskeri i Grønsund eller ørredfiskeri fra stranden, Der er en pragtfuld golfbane ved Virket. Mulighederne er mange, og vi håber, at mange flere vil bruge dem.